Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки 166

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Объркал съм се, щот беше същия цвят и двг като твоята. Иначе не сме стартирали да се мерим, просто пуснахме двете алфи да си поиграят из трафика На мерене би трябвало аз да съм отпред ама знае ли се..
    Alfa 166 2.0 TS
    Alfa 166 V6 TB RIP
    Alfa GT 2.0 JTS

Comment

• Е, дизел на старт не се мери, няма смисъл. В еластичноста му е силата. Иначе, ако застанете на 1/4 миля,би трябвало да си по-бърз, да.
      Last edited by ML 20V; d.m.y г., 19:15.
      1999 Alfa Romeo 145 QV 155+ Diesel 5th
      2003 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 20v 175hp 385nm 6 Speed Manual (ex)
      1999 Alfa Romeo 145 1.4 T.S. Junior (ex)

Comment

• дай ми го на мене тоя 6-так
        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

• Някой знае ли точните размери на болтовете за джантите, че трябва да взема по дългички. Дали са M12x1.25 L21 или M12x1.5 L21 че да си отвивам болт пред магазините.. И споделете ако имате идея къде са на Уферта
          Alfa 166 2.0 TS
          Alfa 166 V6 TB RIP
          Alfa GT 2.0 JTS

Comment

• Първоначално публикувано от Alfation Покажи съобщение
            Някой знае ли точните размери на болтовете за джантите, че трябва да взема по дългички. Дали са M12x1.25 L21 или M12x1.5 L21 че да си отвивам болт пред магазините.. И споделете ако имате идея къде са на Уферта
            Колега болтовете са М12х1,25 L26. Дължината е по каталог. Иначе реално със шублер е 25. Това е дължината от конуса до върха на болта. Цялата дължина от върха на главата до върха на резбата е 45,2
            sigpic
            Живота е компот и всеки се бори за слива във него.
            АЛФА РОМЕО 156 1,9 JTD предишна
            АЛФА РОМЕО 166 2,4 JTD сегашна 150p.s. 2003г

Comment

• на 1,25 резба си !
              5 Ланчии зад гърба си!
              И една Alfa 166 със смесени чуства засега!

Comment

• Относно целогодишното шофиране със запалени фарове

Здравейте колеги!

Пиша този пост, защото лично аз съм възмутен от поредния измътен от управниците ни абсурд.

Някои от нещата, които не разбирам са:

1 - По какъв начин шофирането със запалени фарове при слънчево време в града и при средна скорост на движение 10 км/ч води до намаляване на произшествията на пътя ???

2 - Според една моя съвсем груба сметка заради шофирането на запалени фарове, годишно ще плащаме с около 25 млн. лв. в повече за гориво (без да броим разходи за акумулатори и крушки). Та тези пари не е ли по-добре да ги дадем по някакъв начин за увеличаване пенсиите на родителите ни или за други по-неотложни социални нужди???

3 - Дали пък това не е поредният лобистки закон, който има за цел да пълни бездънните джобове на лакоми и безочливи типове ???

4 - Малко ли ни друсат с глоби за щяло и нещяло, та сега и тези 50 лв за всеки нарушител на поредното гениално изискване ???

5 - Вредните емисии от 10 хиляди тона изгорено "навятъра" гориво не замърсяват ли излишно и без това нездравословната ни околна среда???
                ......................

Това беше моето лично мнение по въпроса.

Други по-умни от мен изразяват и една друга гледна точка по въпроса.

Препоръчвам на всички от Вас, които имат малко време, да се запознаят с този материал.

Със здраве!
                Last edited by ecotronic; d.m.y г., 20:25.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

• Целта е по-вече глоби, търпелив народ-така е.Вместо да решат проблемите със състоянието на пътищата и организацията на движението да разчиташ на фаровете само за безопастноста е смешно.
                  166 2.4JTD-00г.

Comment

• Също така и живота на ксеноновите крушки се измерва с брой включвания. Това постоянно включване и и изключване на фаровете ще им разкаже играта. Кой ще ни плаща след това ксенона...?

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                      Препоръчвам на всички от Вас, които имат малко време, да се запознаят с този материал.
                      Аз лично нямам нищо против закона. Така или иначе карам с включени къси, евентуално се замислих за LED DRL, ако си го измисля сам, няма да дразни никого, също като фаровете ми.

От материала обаче, понеже намекват, че снимките не са правилно експонирани - при подобни условия ние грубо казано виждаме това (особено, ако ползваме и очила, което в толкова слънчеви дни е нормално):

От материала са тези:

Дори и да не е със същия контраст (окото ни е адаптивно в тази насока), със сигурност автомобил с фарове се вижда повече. Но това важи извън града, в града (еле пък в София, тук подобна улица направо няма) точно това не е никак показателно.

Но и не разбирам целия рев, аз винаги съм предпочитал хората около мен да си карат на фарове, само че да са настроени правилно, и далеч по-важно ми се струва да погнат тези с ксеноновите крушки в рефлекторни фарове, на които мястото им не е там..
                      Attached Files
                      Alfa Romeo 166 3.2 V6 24 '04 FL
                      HardwareBG Team member | PC компоненти | RC модели | Електронни цигари | Настолни игри

Comment

• Не съм против включените фарове извън градовете, но в градски условия да речем автомобил по-стар модел гасиш и палиш няколко пъти, трябва всеки път да вкл. и изкл. фаровете, ако забравиш глоба Един път патрулка ме догони с вкл. светлинен и звуков сигнал на 2-3 км извън населено място за да ме глоби 30 лв за изгоряла светлина на единия фар през деня. Явно силно застрашавам безопасността но след като те глобят вече не си опасен.
                        166 2.4JTD-00г.

Comment

• Чудя се, кога ли ще се прокара закон според който всички автомобили ще трябва да са в един и същи цвят - фосфоресциращо оранжево. Респективно глоба за нарушителите 5000 лв.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от trop4i Покажи съобщение
                            Не съм против включените фарове извън градовете, но в градски условия да речем автомобил по-стар модел гасиш и палиш няколко пъти, трябва всеки път да вкл. и изкл. фаровете, ако забравиш глоба Един път патрулка ме догони с вкл. светлинен и звуков сигнал на 2-3 км извън населено място за да ме глоби 30 лв за изгоряла светлина на единия фар през деня. Явно силно застрашавам безопасността но след като те глобят вече не си опасен.
                            А ако си носиш крушка и я смениш веднага пак ли глоба.Мисля че е наред да ни задължат да си носим резервни крушки поне 5-6 модела
                            Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                              Чудя се, кога ли ще се прокара закон според който всички автомобили ще трябва да са в един и същи цвят - фосфоресциращо оранжево. Респективно глоба за нарушителите 5000 лв.
                              ......Не викай духа на Караджата, щото наистина някой крупен меценат в сянка ще рече да си пласира фосфоресциращооранжевата боя внос от Занзибар...
                              Alfa Romeo 166 JTD '99 Progression

Comment

• Всички коли трябва да са розови на жълти сърчица, така никой няма да ти вика и псува от прозореца щото ще го е срам да си покаже носа
                                sigpic
                                156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                                "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Working...
                                X